Més de 10.000 espectadors consoliden l'ÉsDansa com un dels referents del sector

La 34a edició del festival Ésdansa de les Preses ha acabat aquest diumenge amb un balanç molt positiu de més de 10.000 espectadors i erigint-se com un dels certàmens de dansa d’arrel tradicional més destacats del panorama actual.

EsDansa 2016 (Esdanda)

Una de les actuacions d’aquest ÉsDansa 

El seu director, Jordi Fosas, ha destacat que un dels possibles motius d’aquest augment d’assistència es troba en l’aposta que s’ha fet aquest any per potenciar la creació i la innovació dins la programació, que enguany comptava amb 28 propostes, 130 hores de formació i un concurs durant els seus sis dies de durada.

Creix la Nit ÉsDansa

D’aquells que van preferir esperar a la nit per ballar acompanyats dels ballarins de les diferents companyies que assisteixen al festival, les Nit Ésdansa han estat la millor de les opcions. Aquest any l’afluència de públic a aquesta activitat participativa ha augmentat un 13% i s’ha arribat a un total de 2.950 persones, aconseguint una mitjana de gairebé 1.000 per dia. La Nit de dansa internacional d’arrel tradicional ha estat el plat fort dels espectacles nocturns. Amb totes les localitats exhaurides, l’espectacle va oferir el millor de les companyies estrangeres i un sentit homenatge a les Corrandes de la mà de l’Esbart Marboleny amb motiu del 20è aniversari de la creació de la coreografia que aquest grup de ball va crear l’any 1996.

Aposta matinera

L’última jornada de l’Ésdansa ha començat de bon matí amb una sortida del sol al so dels tambors sagrats de Burundi. L’expectació ha estat màxima quan ha començat l’espectacle ritual i el sol ha despuntat per sobre el volcà Croscat amb la Fageda d’en Jordà de fons. Una benvinguda al nou dia que ha mogut a 800 persones. L’Ésdansa acabarà aquesta nit amb el Dansajove, un espectacle on les companyies més joves mostren les danses del seus països i posen de relleu el valor de la força de la tradició.

Respon