Més de 180 alumnes garrotxins comencen la selectivitat

Avui comença la selectivitat. Durant els pròxims tres dies l’IES Montsacopa d’Olot serà el centre que organitzarà i acollirà les proves a la Garrotxa. Aquest dimecres es dona el tret de sortida amb llengua i literatura.


En total l’institut Montsacopa acollirà els pròxims tres dies 235 alumnes que faran la Selectivitat. Olot, Figueres i Girona són les tres ciutats de la demarcació que acullen les Proves d’Accés a la Universitat. A la capital de la Garrotxa, dels més de 200 alumnes que fan la selectivitat, 180 són garrotxins, 17 menys que l’any passat. El director de l’IES Montsacopa, Càndid Sanpere, explica a Ràdio Olot com s’organitzen des del centre per compaginar les PAU amb el dia a dia de l’institut.

 

Des del Montsacopa s’han reservat una desena d’aules per a la selectivitat. En total a la demarcació de Girona s’avaluaran 3.057 alumnes. Aquest dimecres les proves començaran amb llengua i literatura catalana i castellana. Sanpere explica que enguany no hi ha grans novetats.

 

La setmana passada, a la selectivitat valenciana, es va aixecar polèmica per un examen de matemàtiques que els alumnes van qualificar de “molt difícil”. Això va despertar nervis i ansietat entre l’alumnat, però Santpere diu que ho han treballat, i fins i tot han fet l’examen en qüestió.

 

Aquest dimecres, els alumnes també s’avaluaran de modalitats com Matemàtiques, Dibuix tècnic o Ciències de la terra. El dijous serà el torn d’Història, Llengua Estrangera, Història de l’Art o Química. I divendres, la Selectivitat s’acabarà amb Física, Geografia, Economia o Filosofia. Els alumnes podran consultar els resultats de les proves a partir del 26 de juny

Respon