Més de 41.000 garrotxins estan cridats a votar aquest diumenge

Quatre municipis garrotxins ja saben segur que tindran un nou alcalde i set ja saben qui serà abans de votar. A Ràdio Olot seguirem tota la jornada electoral en un programa especial que començarà un cop es tanquin els col·legis electorals.


41.242 garrotxins estan cridats a votar aquest diumenge a la Garrotxa. Són tots els ciutadans que tenen dret a vot dels 56.600 habitats que viuen a la comarca. De tots ells, 1.097 votaran des de l’estranger. A Olot, el cens és de 23.232, i 800 olotins votaran lluny de la capital garrotxina.

Ara com ara, set pobles de la comarca ja saben qui serà el seu alcalde. Són els municipis amb llista única: Montagut i Oix, Sant Jaume, les Planes, Sales de Llierca, Maià de Montcal, Bianya i Argelaguer. A més hi ha quatre localitats que saben segur que tindran un alcalde nou: són Olot, Riudaura, Sant Joan les Fonts i Tortellà. Mia Corominas, David Jané, Joan Espona i Rafel Domínguez ja van anunciar en el seu moment que no optarien a la reelecció.

En canvi hi ha municipis on per primera vegada tindran oposició: és el cas, per exemple, de Besalú, on després de dues eleccions consecutives, Lluís Guinó, haurà de tenir-se-les amb Alfred Cairó per aconseguir l’alcaldia.

Tot plegat, ho viurem en directe diumenge en un programa especial a Ràdio Olot que començarà quan tanquin els col·legis electorals. A les 20 del vespre, aquesta emissora desplegarà un equip informatiu d’excepció per oferir-vos els resultats al minut i totes les anàlisis dels escenaris que deixin les urnes. A part del 98.1 la jornada també es viurà a les xarxes socials d’aquesta casa i a radiolot.cat.

Respon