Més de 6.200 alumnes passaran pel Teatre Principal d'Olot aquest curs

Olot uneix la cultura i l’educació per fer ciutadans més crítics i compromesos. Des de fa dècades la ciutat treballa amb diferents projectes que relacionen aquests dos àmbits. Són espectacles o activitats culturals que tenen un rerefons didàctic i que són per a infants, joves o persones grans. En són un exemple el Cantagran, Cantània, els recursos educatius escènics o Tots Dansen.


Aconseguir que els ciutadans siguin més participatius, crítics i compromesos amb la ciutat a través de la cultura. Aquest és l’objectiu que des de fa temps treballen des de l’Institut de Cultura d’Olot i l’Institut Municipal d’Educació. A través de diferents iniciatives es busca fomentar el consum cultural entre joves i grans, crear nous públics i ciutadans més compromesos. El regidor de Cultura i Benestar d’Olot, Pep Berga, diu que el principal objectiu és desenvolupar l’esperit crític.

 

Tot això es fa a través de cinc grans projectes. Entre ells hi ha el Cantània, un espectacle que uneix els infants de totes les escoles de la comarca o el Cantagran una iniciativa semblant però amb gent gran. També hi ha el Tots Dansen que promou la dansa entre els joves i el projecte “Al Primer Pis” que obre les butaques del teatre als majors de 65 anys. Aquestes dues últimes iniciatives fa set anys que es porten a terme. La responsable dels recursos educatius d’arts escèniques d’Olot és Ester Forment.

 

Els recursos educatius són l’altra pota de la tasca cultural i educativa de la ciutat. Cada any s’ofereix a les llars d’infants, escoles i instituts una sèrie d’espectacles dins l’horari lectiu. Aquest curs s’han ofert 16 propostes que beneficiarien a un total de 6.245 estudiants.

 

Respon