Més d’una vintena de positius en un brot de coronavirus a la residència La Tardor d’Olot

Ja s’han fet proves a treballadors i usuaris, i Salut Pública està controlant l’evolució del brot. El virus hi va entrar fa més d’una setmana i, de moment, no s’han de lamentar víctimes mortals. En aquesta segona onada també es va detectar un brot controlat a la residència del Tura. 

Imatge de la residència La Tardor d’Olot (Google)


En el cas de la residència La Tardor, es tracta del brot més important que s’ha detectat, fins ara, en la segona onada de la pandèmia a la Garrotxa. Segons les dades del Departament de Salut, es van detectar 23 positius el passat 12 de novembre. Els contagis es van registrar després de fer 44 PCR a usuaris i treballadors del centre. Fins al dia d’avui, de moment, no s’han detectat més positius. El director de l’atenció primària de l’ICS a la Garrotxa, Josep Lluís Nicolau, explica la situació a Ràdio Olot.

 

El brot de la residència La Tardor no és l’únic que s’ha detectat aquesta segona onada a les residències de la Garrotxa. Al Tura, el passat mes d’octubre també es van detectar una dotzena de contagis entre usuaris i treballadors. Nicolau diu que, per sort, a la resta de centres la situació és estable.

 

L’atenció primària de la comarca remarca que durant la segona onada, la situació a les residències de la Garrotxa està sent molt diferent que a la primera onada. Les mesures preventives i la disponibilitat de material i proves diagnòstiques han fet que, segons les dades de Salut, només s’hagi registrat una defunció en l’últim mes i mig als geriàtrics garrotxins.

 

Respon