Mia Corominas es compromet a demanar explicacions sobre la precarietat del transport sanitari a la Garrotxa

El president del patronat de l’Hospital d’Olot diu a aquesta emissora que no estava al cas de la situació que viu el sector. Defensa la subcontractació d’empreses privades des de l’àmbit públic, però remarca que cal un control.

Imatge: ACN

Corominas forma part de la direcció del Servei Català de la Salut i és el president del patronat de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Diu que desconeixia la situació que es viu a les ambulàncies i de la qual se n’ha fet ressò Ràdio Olot. Afirma que “no pot ser” que hi hagi professionals que passin fred mentre estan de servei.


El col·lectiu Tècnics en Lluita ha denunciat als micròfons de Ràdio Olot que part de la flota d’ambulàncies de la Garrotxa no té calefacció i hi ha vehicles amb més de 600.000 quilòmetres. Segons el col·lectiu, això és a causa de la mala gestió de les empreses privades que subcontracta la Generalitat. Corominas diu que cal controlar les contractacions i que demanarà explicacions sobre la situació de la comarca.


Malgrat això, Corominas defensa la contractació d’empreses privades des del sector públic. Diu que aquesta fórmula ajuda a gestionar “el monstre” que suposa la salut pública.


Com a membre de la direcció del CatSalut, Corominas explica que, actualment, la prioritat és recuperar les condicions laborals dels treballadors. Diu que s’han hagut de fer esforços i ara “és el moment” de recuperar els sous perduts.

Respon