Mia Corominas sobre l'augment de la delinqüència: “No estem en una situació d'emergència”

La Garrotxa és la comarca de la demarcació on més va creixer la delinqüència l’any 2017. En el cas de la capital de la Garrotxa, l’alcalde d’Olot també admet que la ciutat ha patit “un repunt de delictes”, però assegura que és un fet global a tot el país. Mia Corominas diu que en moltes ocasions saben qui són els autors i que molts robatoris s’han traslladat fora de la ciutat, en zones més aïllades.

 

Corominas en una compareixença a l’Ajuntament (Pau Masó)


Corominas, reconeix a Ràdio Olot que s’ha donat “un repunt” a la ciutat d’Olot, però assegura que és un augment global a tot el país. Corominas també explica que, sobretot els robatoris, s’han traslladat del centre de la ciutat a zones més aïllades: “És un reputn global a tot Catalunya. La delinqüència potser ha marxat del centre i ha anat a cases més aïllades de la ciutat”

Malgrat l’increment dels furts a la ciutat, Corominas diu que no és una situació d’emergència i en molts casos ja saben qui són els delinqüents: “Moltes vegades sabem qui són i un dia o un altre cauran i ens tornarem a tranquilitzar. La sensació és que no estem en una situació d’emergència”.

“Passen dies a la comarca i fins i tot viuen al bosc”

Tot i això, segons l’alcalde d’Olot, els robatoris que tenen lloc a la ciutat i la comarca estan protagonitzats per lladres que viuen fora la Garrotxa. Els delinqüents poden arribar a quedar-se dies a la zona i després tornar al seu lloc de residència, sobretot a les comarques de Barcelona. “S’estan dies a la comarca, fins i tot viuen al bosc. Després s’acosten a la masia per robar. Contra aquests delinqüènts és molt difícil de lluitar”, assegura l’alcalde d’Olot.

Des de fa uns cinc anys, als carrers del centre d’Olot hi ha càmeres de vigilància. L’any passat, la capital de la Garrotxa també va reforçar la videovigilància als accessos de la ciutat per detectar vehicles sospitosos.

Respon