Mia Corominas, un expolític lluitant contra el coronavirus des del quiròfan: “Amb més recursos, probablement la resposta hauria estat més bona”

Què en pensa de la situació actual un metge que fins fa poc era polític? Estem parlant de Mia Corominas, exalcalde d’Olot i ara cap d’anestèsia de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Admet a aquesta emissora que “no estàvem preparats” i que amb més recursos als hospitals, la resposta a la pandèmia podria haver sigut més bona.

Mia Corominas al quiròfan (Hospital d’Olot)

No fa ni un any, Mia Corominas s’asseia al despatx d’alcaldia de l’Ajuntament d’Olot. Ara, després de vuit anys d’alcalde de la ciutat, Corominas ha tornat a la seva professió d’anestesiòleg. A més, però, ho ha fet com un dels responsables de la UCI temporal que s’ha habilitat a l’hospital. Sobre el seu retorn a la medicina i les necessitats del món sanitari en parla a Ràdio Olot.

 

El mes que ve farà un any que Corominas ha tornat als quiròfans. Assegura que ningú s’imaginava la situació que estem vivint i que “no estàvem preparats”.

 

Corominas durant la seva etapa d’alcalde (Pau Masó)


 

Per Mia Corominas aquests dies també demostren que al món de la salut hi ha grans professionals, però que hi falten recursos.

 

“T’imagines la situació a l’hospital vell?”

L’exalcalde d’Olot creu que les administracions han respost bé a la situació, tot i que en moments així, assegura que és difícil prendre decisions. Mia Corominas va ser un dels impulsors del nou Hospital d’Olot, una fita que, ara més que mai, creu que cal posar en relleu.

 

Aquests dies, el també exvicepresident de Dipsalut combina l’activitat a quiròfan amb el tractament de pacients crítics de coronavirus. L’equip de Corominas segueix fent les tasques d’anestèsia, però també coordina, juntament amb els professionals de Reanimació, la UCI temporal que ha habilitat l’Hospital.

Respon