Mieres consultarà als veïns si volen municipalitzar la gestió de l’aigua

A partir d’aquest dissabte s’iniciarà una consulta presencial i en línia fins a finals de mes. La votació serà vinculant i si els mierencs voten a favor, el primer trimestre de l’any que ve el municipi podria passar a controlar l’aigua potable. Actualment a la Garrotxa hi ha 9 municipis que gestionen el servei ells mateixos. 


Des de l’any 2001 Mieres ha gestionat l’aigua a través de la subcontractació d’una empresa. La concessió amb aquesta empresa es va acabar l’any passat i l’Ajuntament va demanar una pròrroga per plantejar un nou escenari: municipalitzar l’aigua. El consistori es mostra a favor de la gestió directa, però vol que siguin els veïns qui ho decideixi. L’alcalde del poble, Enric Domènech, diu a Ràdio Olot que tots dos sistemes són eficients i que es tracta d’una qüestió política.

 

La consulta per decidir si Mieres municipalitza l’aigua, començarà aquest dissabte 8 de desembre i s’allargarà fins al 23 d’aquest mateix mes. Es podrà votar de forma presencial o bé en línia a través d’una plataforma pròpia. 300 veïns estan cridats a exercir el seu vot.

Un augment de preu, tant un sistema com l’altre

Pel que fa a la factura, la gestió directa suposaria un increment de 60 euros en el pitjor dels escenaris. Aquests, però, s’invertirien a la xarxa municipal. Domènech diu que l’augment de la factura també hi serà si continua el model actual.

 

Si Mieres vota a favor de la gestió directa de l’aigua, serà el desè municipi de la comarca que ho fa. La Vall de Bianya, Besalú, Sales de Llierca, les Planes, Sant Feliu, Sant Ferriol, la Canya i Sant Aniol fa temps que gestionen ells mateixos el servei d’aigua. Mieres ha consultat alguns d’aquests municipis per conèixer els avantatges i inconvenients. Si Mieres vota a favor del canvi, a partir del març de l’any que ve l’Ajuntament ja podria ser el nou responsable del servei d’aigua del poble.

Respon