Mieres lidera un nou model d’habitatge social a la Garrotxa

La localitat ha firmat el primer contracte de masoveria urbana a la comarca. Aquesta modalitat permet no pagar lloguer a canvi d’arreglar l’habitatge. Mieres ha estat el primer municipi garrotxí en fer-ho realitat. Olot ho va intentar fa anys, ara l’Ajuntament de Mieres s’ha inspirat en l’experiència olotina i confien que creixi l’interès. Fins i tot ja estan estudiant noves modalitats com l’habitatge cooperatiu.

Imatge d’arxiu de la vila de Mieres

Amb l’objectiu de mobilitzar el parc d’habitatges buits, els municipis busquen eines i maneres per omplir aquells edificis que no hi viu ningú. A Mieres han apostat per la masoveria urbana. Per primera vegada a la Garrotxa, la localitat ha firmat un contracte que permet no pagar lloguer a canvi de fer obres. D’aquesta manera el propietari aconsegueix arreglar el seu immoble i el llogater s’estalvia de pagar una mensualitat.

Confien que no sigui l’últim

Segons l’alcalde de Mieres, Enric Domènech, l’Ajuntament ha hagut de treballar durant molt de temps per fer realitat el primer contracte de masoveria urbana. Confien, però, que aquest no serà l’últim. A més, també explica que ja estan treballant en altres tipus de modalitats de lloguer com l’habitatge cooperatiu.

Actualment a Mieres hi ha 75 edificis de primera residència, 55 de segona i 44 edificis buits. Tot i que aquesta última xifra pot semblar alarmant, l’alcalde ho matisa i afirma que preocupa la segona residència.

Inspiració olotina

Amb el primer contracte de masoveria urbana, Mieres estableix un precedent a la Garrotxa que pot servir d’exemple per a altres municipis. Fa anys, Olot també va intentar impulsar aquests tipus de contractes amb un programa específic. Tot i això, la capital de la Garrotxa no va aconseguir firmar-ne cap. Ara Mieres s’ha inspirat en l’experiència olotina per fer realitat la masoveria urbana al seu municipi.

Respon