Un miler de garrotxins a Brussel·les

Prop d’un miler de garrotxins es manifestaran aquest dijous a Brussel·les. Fins a 7 autocars han sortit de la Garrotxa direcció a la capital belga. L’avió, el tren o el cotxe són altres opcions que també han escollit alguns ciutadans per ser presents a una manifestació històrica. La concentració d’aquest dijous tindrà lloc al parc del Cinquantenari i caminarà fins a la seu de la Comissió Europea. 


Per terra i per aire. Amb tren, avio, bus o cotxe. Acompanyat, amb família o amics. De totes les maneres i per a tots els gustos. D’aquesta manera s’han organitzat prop d’un miler de garrotxins per manifestar-se aquest dijous 7 de desembre a Brussel·les en una concentració històrica a la capital belga. Des de la Garrotxa han sortit 7 autocars. Cinc d’aquests ho han fet d’Olot, la resta des de les Preses i les Planes. Tot i això, pràcticament, des de totes les localitats de la comarca han sortit garrotxins en direcció a Brussel·les. En alguns casos com Besalú i Santa Pau s’han unit amb autocars de Banyoles. Alguns dels autocars han estat organitzats des d’Òmnium i l’ANC.

La manifestació s’iniciarà a les 11 del matí al Parc del Cinquantenari de Brussel·les i recorrerà fins a la seu del Consell Europeu on es farà un acte polític amb la presència de representants polítics catalans i eurodiputats. Segons la presidenta d’Òmnium a la comarca, Núria Torres, que la Garrotxa sigui present a la manifestació és un orgull: “Ens fa adonar que els garrotxins estem a favor de la democràcia i no defallirem fins que recuperem els nostres drets”

2001 i 2009, les anteriors manifestacions a Brussel·les

Aquesta no serà la primera vegada que els catalans es desplacen massivament a la capital belga: l’any 2001, 15.000 persones es van desplaçar fins a Brussel·les per frenar el transvasament de l’Ebre, i el 2009 unes 10.000 s’hi van concentrar a favor de la independència. Aquest dijous s’espera superar de llarg aquestes xifres

Respon