Les millores a la C66 també beneficiaran la mobilitat de Sant Ferriol

Aquest municipi és un dels que tenen més punts negres en aquesta carretera. A banda de la rotonda a la sortida de Besalú també es farà una mitja rotonda a l’alçada de Fares i també s’estudia fer un pas subterrani perquè els usuaris del transport públic no no hagin de creuar la carretera.

Un dels trams que es milloren a l’alçada de Sant Ferriol (Ramon Esteban / El Punt Avui) 

Ràdio Olot ja els va avançar que el Departament de Territori estava presentant als municipis afectats les diferents mesures que pensava prendre a la C-66 entre Besalú i Banyoles. Un tram que està previst fer desdoblat però que s’està lluny de que això sigui una realitat segons admeten els propis representants polítics. Per això, aquestes mesures van en la línia de fer millores que facin la circulació més fàcil per aquest tram de via única. Alguna de les mesures a més faciliten la mobilitat sencera d’alguns municipis. És el cas de Sant Ferriol. La rotonda que es farà a la sortida de Besalú permetrà fer més fàcil l’entrada i la sortida a la zona de Juïnyà, el tercer nucli amb més població del poble. En declaracions a Ràdio Olot, l’alcalde Albert Fàbrega ha explicat que permetrà millorar la mobilitat dels veïns i reduir la velocitat dels vehicles que estan de pas.

 

També millores a Fares

D’altra banda, a l’alçada de Fares es millorarà l’accés amb una mitja rotonda per tal de fer també més fàcil les entrades i les sortides d’aquest altre nucli de Sant Ferriol. A més, també està en estudi si es farà un pas subterrani per respectar les parades de bus actuals i evitar que la gent travessi la carretera.

 

Els terminis

Fàbrega espera que les obres es puguin tirar endavant aquest mateix any per tal de solucionar els problemes de mobilitat de Sant Ferriol i fer més segura la via. És una part de les actuacions que afectaran també a Serinyà i la variant de Banyoles.

Respon