Mobilitat i transició energètica, les línies principals d’aquest mandat a la Vall d’en Bas

Fins ara, l’Ajuntament ha comprat un vehicle elèctric per a la brigada municipal i preveu impulsar bonificacions fiscals perquè els veïns instal·lin mesures d’estalvi energètic. En matèria de mobilitat, es vol posar fil a l’agulla a la unió de tots els pobles del municipi a través d’un carril bici.

La Vall d’en Bas aposta per l’estalvi energètic. (Ajuntament de la Vall d’en Bas)

No només apostar per les energies renovables, sinó també reduir la factura de la llum i del gas. És el que proposa l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. El consistori vol que els veïns facin un pas més cap a l’estalvi energètic. Per aquest motiu, s’han impulsat una sèrie de subvencions i s’ha posat a disposició dels habitants de la localitat uns comptadors per saber quanta energia gasten diàriament. Ho explica l’alcalde del municipi, Lluís Amat.

 

Al final de l’últim mandat, la Vall d’en Bas va instal·lar plaques solars a l’Ajuntament. Aquest va ser el primer pas cap a l’autosuficiència energètica de l’edifici municipal. Amb els kilowatts excedents es recarregarà el cotxe elèctric de la brigada municipal, de manera que es preveu recuperar la inversió. Amat explica que és el camí a seguir.

 

El municipi també ha aconseguit una subvenció per unir tots els nuclis a través d’un carril bici. En aquest sentit, les pròximes actuacions seran a la zona de Verntallat, el Mallol i els Hostalets.

Respon