Montagut es queda sense el seu centre de suport familiar a mig curs

A causa de la falta d’infants, després de sis anys d’activitat, l’empresa que gestionava els Xirucaires ha hagut de tancar. Ara l’Ajuntament està treballant per tornar a obrir-lo amb un projecte diferent i donar sortida a la desena de famílies afectades. 

El centre (Els Xirucaires)

El curs passat el centre d’Els Xirucaires comptava amb una vintena d’infants. Aquest setembre no hi ha hagut les inscripcions esperades i el nombre d’alumnes s’ha reduït a la meitat. De vint s’ha passat a nou. Això ha fet que el servei no fos viable econòmicament i l’empresa El Xirucaire s’ha vist obligada a tancar el centre de Montagut. Una de les responsables del servei, l’Anna Triadú, diu que la davallada d’infants es deu a diferents factors.


El centre dels Xirucaires de Montagut estava actiu des de feia sis anys i s’ha vist obligat a tancar aquest desembre. Aquesta setmana, després de festes de Nadal, l’espai de suport familiar ja no ha tornat a obrir.


En total s’han vist afectades una desena de famílies. L’Ajuntament ja està treballant amb una solució i té previst obrir un nou servei amb una nova coordinació. Els centres de suport familiar són serveis paral·lels a l’horari escolar. Estan destinats a nens i nenes des d’edat infantil fins a més grans. Per això es fan activitats com acollida matinal abans d’anar a l’escola, extraescolars o casals d’estiu.

Respon