Mor Jordi Compte, expresident i fundador de la Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins

Durant la seva presidència, la penya va ser oficial i va traspassar els límits del futbol. Amb Compte, els Almogàvers van estrenar un gegant, en Clam, i van començar a anar de carnavals.


La Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins està de dol. Ha perdut la seva ànima, Jordi Compte, una persona clau en la fundació, el 1997, i consolidació, els anys posteriors, de la penya. En va ser el president del 2006 al 2014, i en aquest període va portar els Almogàvers més enllà del futbol. Van ser més que una penya esportiva: es van involucrar tant en les Festes del Tura que el 2008 van presentar el seu propi gegant, en Clam, i van començar a fer carrossa per carnaval. Ho recorda l’actual president, Xicu Corcoy.


Durant la seva presidència, Jordi Compte també va aconseguir inaugurar un nou local més gran i va complir un objectiu que els Almogàvers van perseguir durant molt de temps: l’oficialitat com a penya blaugrana. El Barça els la va concedir el 2010.


Dimecres, la cerimònia de comiat

Jordi Compte va renunciar a la presidència dels Almogàvers Garrotxins fa cinc anys per dedicar-se a la seva empresa, però mai no va deixar de participar activament a la penya. Aquest dissabte, va morir a l’edat de 50 anys per culpa d’una llarga malaltia i dimecres els que l’envoltaven l’acomiadaran en una cerimònia al camp de futbol de l’Escola de Futbol Garrotxa. Serà a les 7 de la tarda.

Respon