Els Mossos d’Esquadra retiren un artefacte de la guerra civil a l’exterior d’una masia de la Garrotxa

Els Tedax van desenterrar l’objecte del jardí del mas situat a Olot. Es tracta d’un projectil d’artilleria que no va ser disparat.

Imatge del moment en què l’equip TEDAX retira l’artefacte del seu lloc (Mossos d’Esquadra)


La descoberta va tenir lloc aquest dimarts quan l’equip del TEDAX de Girona va ser requerit per part d’un ciutadà ja que havia trobat un artefacte a l’exterior de casa seva. El propietari de la masia els va alertar donat que havia localitzat un artefacte a la seva finca mentre feia tasques de neteja, concretament a la zona enjardinada de l’exterior, a tant sols uns metres de la façana principal. L’artefacte es trobava sota terra, al costat d’un mur del jardí a peu d’un arbre.

El propietari de la masia va manifestar als agents que tenia coneixement que en aquella finca s’hi havien pogut enterrar diversos objectes de la guerra civil, però desconeixia del tot que es pogués tractar d’un artefacte militar.  En la inspecció els agents van concloure que l’artefacte corresponia a un projectil d’artilleria del calibre 155 mm, que es trobava sense haver estat disparat i sense el seu dispositiu d’activació.

Seguint els procediments habituals, els equips del TEDAX-NRBQ  van traslladar amb seguretat l’artefacte a l’espera de ser destruït mitjançant tècniques pròpies de l’especialitat.

Respon