Municipis de la Garrotxa demanen una mirada més local a l’hora de gestionar la crisi del coronavirus

Diuen a Ràdio Olot que caldria tenir en compte la situació dels pobles més petits durant el desconfinament. També reclamen més llibertat financera. La majoria es mostren contraris a la desescalada per províncies, ja que es tracta d’una divisió “purament política”.

Municipis com Mieres creuen que cal una mirada més local al desconfinament

Tot i la decisió de la Generalitat de fer el desconfinament per regions sanitàries, i la del govern espanyol de fer-ho per províncies, alguns municipis segueixen reclamant més eines per gestionar la crisi del coronavirus. L’alcalde de Mieres, Enric Domènech, demana poder alliberar partides pressupostàries que ara estan bloquejades.

 

Qui també demana més pes en aquest procés és la Vall d’en Bas. El seu alcalde, Lluís Amat, remarca que els ajuntaments són els que estan en contacte permanent amb la població i són els que coneixen millor que ningú el territori.

 

“Els experts tenen les dades”

A Montagut i Oix, també comparteixen aquesta visió, però admeten que els experts tenen més dades de l’evolució de la malaltia i s’ha de seguir les seves directrius. L’alcaldessa del municipi és Mònica Boix.

 

En aquesta línia, l’alcalde de les Planes d’Hostoles, Eduard Llorà, confia en el criteri de la Generalitat i assegura que no entendria que el seu municipi sortís del confinament abans que un territori veí, tot i estar en millors condicions.

 

Des d’Argelaguer reconeixen que és més fàcil controlar la gent en pobles petits que en grans ciutats. El seu alcalde és Artur Ginesta.

 

Aquest dilluns, molt probablement tres regions sanitàries de Catalunya passaran a la fase 1 del desconfinament. De moment, la de Girona, on s’inclou la Garrotxa, haurà d’esperar uns dies més per fer aquest pas.

Respon