L'Ajuntament d'Olot presenta 5 grans al·legacions a la proposta de variant de Fomento

L’Ajuntament d’Olot presentarà al·legacions al projecte de la variant que ha de fer el Ministeri de Foment. Primer de tot, demanarà separar aquest tram de la resta del projecte que va més enllà dels túnels de Collabós. Un estudi del traçat original del túnel de l’Hostal del Sol i mantenir l’accés pel polígon pel Pla de Baix són algunes de les prioritats del consistori olotí.

 

A finals d’any es va publicar al BOE el projecte de variant d’Olot que ha de fer el ministeri de Foment. Des de Madrid aquest tram s’ha entès sempre com una part més de l’Eix Pirinenc i l’unió amb la variant que fa la Generalitat era només una peça annexa a aquest projecte. Per això, la proposta de l’equip d’Ana Pastor presenta la variant com un tram de la Nacional 260 que va fins a Sant Joan de les Abadesses. Precisament, separar la variant d’Olot d’aquest projecte és una prioritat, segons l’alcalde d’Olot Josep Maria Corominas. Una altra de les peticions és demanar que es torni a estudiar al detall el projecte inicialment previst per aquesta variant que  incloïa un túnel per sota de l’Hostal del Sol. Corominas no qüestiona que s’hagi descartat però si demana poder tenir tota la informació. També preocupa que amb el projecte actual Olot perdria l’accés que hi ha actualment al Polígon Pla de Baix, segons l’alcalde perquè així Foment s’estalvia de posar un tercer carril de sortida. De fet, el traçat al final no aprofita tot el tram ja existent. Des del territori, els hi demanen que busquin alternatives perquè del contrari hi podria haver un caos circulatori.

Foment i Generalitat acabaran de construir els seus projectes en una rotonda que s’ubicarà, segons sembla, al darrere dels pisos Garrotxa i també demanen que es faci el possible per salvar el Pla de Sant Andreu, com recull la Generalitat. Des del consistori demanen al ministeri que aprofitin la feina feta pels tècnics catalans en la protecció d’aquest espai. Les d’Olot seran tan sols algunes de les al·legacions que es presentaran al projecte del ministeri. També n’hi haurà de l’Ajuntament de la Vall de Bianya i de la Cambra de Comerç de Girona, entre d’altres.

Respon