Neix una plataforma per recollir iniciatives solidàries sorgides de la crisi del coronavirus

Es diu Suport d’Arrel i, de moment, acull deu propostes locals. Està impulsada per la Xarxa d’Economia Social de la Garrotxa i asseguren que és una bona oportunitat per conèixer una “altra economia”. La iniciativa ja s’ha estès al Ripollès i aviat ho podria fer en altres territoris.

La pàgina de Suport d’Arrel


Connectar la solidaritat en temps de crisi sanitària. És el que proposa la Xarxa d’Economia Social de la Garrotxa. L’entitat ha iniciat la campanya Suport d’Arrel per donar visibilitat a aquelles solucions altruistes que volen fer front al coronavirus i a les seves conseqüències. A través d’una plataforma web es visualitzen les iniciatives que han nascut aquests dies i es donen a conèixer. Una de les impulsores i membre de Resilience Earth és Alba Danés.

 

De moment, la plataforma ja acull deu propostes diferents. Entre elles, s’hi poden trobar tallers que fabriquen mascaretes per a sanitaris, aplicacions de venda de productes ecològics o sessions d’acompanyament psicològic. Danés explica que tot i que Suport d’Arrel neix a la Garrotxa, té la voluntat d’arribar a altres territoris.

 

El nom del portal és suportdarrel.webcoop.cat. Paral·lelament,  XES Garrotxa també és una de les 19 entitats que col·laboren en el Fons Cooperatiu d’Economia Sostenible de Catalunya. Aquest projecte recull microdonacions destinades a 25 iniciatives socials i solidàries relacionades amb la covid-19.

Respon