Ni la Generalitat ni la Garrrotxa han preguntat l'opinió al Ripollès sobre l'Eix Pirinenc

La Garrotxa i la Generalitat han ignorat completament el punt de vista del Ripollès sobre el projecte de desdoblament de l’Eix Pirinenc. Ningú s’ha molestat a demanar-los l’opinió i a explicar-los la contraproposta de Foment, tot i ser la principal comarca afectada per la millora de les comunicacions.

consell-ripolles-consellers

 El ple del Consell Comarcal del Ripollès (ccripolles.cat)  


La Garrotxa i la Generalitat han arribat a un consens de com el Ripollès s’ha de connectar amb la resta de Girona… sense demanar-los l’opinió. L’alternativa zero que proposa que el gruix del trànsit entre les comarques faci servir els túnels de Bracons i la C-17 no ha estat ni tan sols consultada a aquesta comarca. Així de clar ho ha admès el president del Consell Comarcal del Ripollès, Miquel Rovira, en declaracions a Ràdio Olot.

El Consell Comarcal del Ripollès no té doncs un posicionament al respecte ja que fins ara se l’ha ignorat. Rovira considera que desdoblar l’Eix Pirinenc seria una millora però potser fa més falta que entre Olot i Girona la connexió sigui desdoblada. A més, prioritza les actuacions a la línia de tren que els connecta amb Vic i Barcelona.

Tot i això, Rovira veu difícil que els ripollesos facin més quilòmetres per anar en doble carril i deixin de fer servir els túnels de Collabós per venir fins a Olot. Una pràctica de fer més quilòmetres de manera mes còmoda que sí que ja hi ha gent que fa servir, per exemple, agafant la C-17 i l’Eix Transversal per anar fins a Girona.

Un cop assabentat per Ràdio Olot del projecte que s’ha plantejat a Fomento per l’Eix Pirinenc, el Consell Comarcal del Ripollès espera que des de la Generalitat o des de el Consell de la Garrotxa se’ls informi amb claredat de les seves intencions.

Respon