La Nit dels Museus arriba per primer cop a Olot aquest dissabte

Aquesta és la setmana gran dels museus. Coincidint amb la celebració del seu dia Internacional, s’han previst diferents activitats i propostes, inclosos els d’Olot. A banda de portes obertes tres dies d’aquesta setmana, s’ha apostat per fer per primer cop una ‘Nit dels Museus’ que permetrà visitar aquests espais en hores i amb propostes no habituals.


Una bona iniciativa per descobrir, o redescobrir, els tres Museus d’Olot: el de la Garrotxa, el dels Volcans i el dels Sants. Per començar, dijous, dissabte i diumenge hi haurà entrada gratuïta en els horaris habituals d’obertura. La novetat d’aquest any és la celebració de la Nit dels Museus. La idea que tenen és anar fent l’aposta itinerant a cada un dels equipaments culturals de la ciutat. Aquest any l’estrena de la iniciativa es farà al flamant renovat Museu de la Garrotxa on s’hi farà una visita guiada a les vuit del vespre i just després un espectacle de veu i guitarra amb Sílvia Bel i Tomàs de los Santos al pati de l’Hospici.

Més propostes

Dissabte a més s’han previst dues activitats relacionades amb exposicions en cartell a hores d’ara als Museus d’Olot. Una sortida naturalista al riu Fluvià de tres hores i una visita guiada a l’exposició Relarts són les dues propostes previstes de dia del dissabte dels Museus.

La celebració

El dia Internacional dels Museus se celebra el 18 de maig i cada any se centra en una temàtica diferent. L’objectiu de conscienciar als ciutadans dels museus i el seu pes en la societat es va començar a celebrar el 1977. A hores d’ara, a Catalunya hi ha 112 museus registrats i 393 col·leccions obertes al públic.

Respon