No hi haurà fogueres de Sant Joan a la Garrotxa

Així ho han decidit els alcaldes de la comarca per evitar aglomeracions. Per aquesta revetlla excepcional, la Generalitat recomana grups de com a màxim 20 persones en sopars i trobades.


La Generalitat no ha prohibit les fogueres de Sant Joan, però sí que ha recomanat als ajuntaments que aquest any siguin més petites per minimitzar el nombre d’assistents. Tenint en compte això, a la Garrotxa, els alcaldes de tots els municipis s’han posat d’acord i han decidit que no se’n farien enlloc.

Les mesures

Com a norma general, aquesta revetlla es podrà celebrar en grups de com a màxim 20 persones. L’espai entre grup i grup haurà de ser de dos metres i la mascareta serà obligatòria tant a l’espai públic com privat si a l’entorn hi ha persones de contacte no habitual. Es demana rentar-se les mans sovint i no compartir ni objectes ni estris. Els sopars populars estan permesos, però els grups de 20 han d’estar degudament separats i després no hi podrà haver ball. De fet, les discoteques i els bars d’oci nocturn podran obrir, però amb taules a la pista, on no es podrà ballar. També hi haurà limitacions per a les terrasses a l’aire lliure, que només podran omplir un 75% de la seva capacitat.

Les platges

A més, tota aquella gent que marxi de la Garrotxa a celebrar la nit de Sant Joan a la costa ha de saber que l’aforament de les platges també estarà controlat. Es vigilarà l’accés i, en cas que no es pugui fer, s’haurà de tancar la platja. La directora de Protecció Civil és Isabel Ferrer.


En espectacles, concerts i altres actes a l’aire lliure podran tenir fins a 800 persones de públic i els que es facin en espais tancats, 80. Tothom haurà d’estar assegut amb mascareta i distància de seguretat.

D’altra banda, en cas de fer servir pirotècnia, la Generalitat recorda que no s’ha de portar a sobre gel hidroalcohòlic per rentar-se les mans perquè és inflamable.

Respon