En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Només 13 dies de pluja en el que portem de 2019 a la Garrotxa

Això fa que la comarca visqui un període sec que pot comportar conseqüències als boscos
| 20 de març de 2019
Només 13 dies de pluja en el que portem de 2019 a la Garrotxa

En els dos mesos i mig que portem d’any només s’han recollit 14 litres. Això ha fet que la comarca visqui un període sec que pot comportar conseqüències als boscos. Des del Centre de Recerca Ecològica asseguren que la massa forestal de la Garrotxa és la que té més vulnerabilitat de tota la demarcació en situacions de poca pluja. 

La Garrotxa és una de les comarques més vulnerables en episodis de sequera 


El 2019 ha començat sent sec. La Garrotxa pateix una situació anòmala amb només 13 dies de pluja dels 79 que ja hem viscut aquest any. Durant els dos mesos i mig que portem de 2019 només s’han acumulat 14 litres i mig de precipitació per metre quadrat. Així ho indiquen les estacions d’Olot i la Vall d’en Bas del Servei Meteorològic de Catalunya. En el cas de la capital garrotxina el nombre de dies amb pluja encara és més petit: només 8. Una situació que pot tenir la seva afectació als boscos de la comarca. Ho explica la tècnica del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals, Mireia Banqué, en declaracions a Ràdio Olot.

 

Des d’inici d’any la precipitació més alta que s’ha recollit en un dia va ser de 8’2 litres, el 6 de març. La tècnica del CREAF diu que la falta de pluja pot comportar “efectes en cadena” a l’ecosistema que formen els boscos.

 

La Garrotxa, una de les comarques amb més afectació en episodis de sequera

Des del Centre de Recerca Ecològica han impulsat una nova eina per predir la vulnerabilitat dels boscos durant els períodes de sequera. Banqué diu que la Garrotxa és un dels territoris de la demarcació amb més afectació.

 

Això es deu, principalment, pel predomini de roures, alzines i fajos entre les espècies vegetals de la comarca. Aquests arbres són molt sensibles a escenaris de sequera. Des del CREAF assenyalen que és imprescindible una bona gestió forestal per controlar i resoldre períodes sense precipitació.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum