Només cinc alcaldes garrotxins mantenen el càrrec des del 2007

En vuit anys, la Garrotxa ha canviat pràcticament tots els seus alcaldes. Amb excepció de cinc municipis, la resta tenen un alcalde diferent al que tenien el 2007. Fa quatre anys la comarca va tenir nou alcaldes nous i en aquestes eleccions la xifra es manté.

Joan Espona és l’alcalde de Sant Joan les Fonts 


Fa 4 anys van ser Beuda, Maià, Montagut, Olot, Les Planes, Les Preses, Sant Jaume, Santa Pau i la Vall de Bianya els que registraven canvis d’alcalde. Ara, i a l’espera del que pugui passar amb els pactes a Olot, hi haurà nou alcalde a Argelaguer, Beuda, Castellfollit, Mieres, Riudaura, Sant Ferriol, Sant Jaume, Tortellà i la Vall d’en Bas. Sigui perquè l’alcalde sortint ha plegat o perquè s’ha tornat a presentar i el poble ha canviat de sigles, són una altra vegada 9 els municipis que tindran una persona nova al despatx d’alcaldia. Per exemple és el cas de Castellfollit on després de 26 anys canvien d’alcalde i de color polític. En els debats a Ràdio Olot, el futur alcalde d’Esquerra, Miquel Reverter, va assenyalar que feia falta acabar l’edifici de l’Ajuntament com una de les prioritats per evitar endeutar més el municipi.

Només hi ha 5 municipis que tindran aquest 2015 el mateix alcalde que el 2007: són Besalú, Sales de Llierca, Sant Aniol, Sant Feliu i Sant Joan les Fonts. Precisament, en aquest últim municipi, Joan Espona ja va avisar que si guanyava seria el seu últim mandat.

Una altra de les novetats que hi haurà en aquest nou mandat a la Garrotxa és que dues alcaldies estan en mans d’independents: Fem Riudaura governarà aquest municipi amb David Jané al capdavant i Artur Ginesta farà el mateix a Argelaguer amb IPA. Ginesta ja assenyalava com un dels reptes de mandat la tasca de tornar a redactar el POUM.

Una altra de les sorpreses que deixen les urnes és la primera alcaldia en mans de la CUP. Serà la de Mieres que va aconseguir l’alcaldia que fins ara tenia Convergència i Unió amb Josep Rovira al capdavant. El proper alcalde serà Enric Domènech.

Respon