Només el 13% dels sanitaris de la Garrotxa han passat el coronavirus

Segons els responsables dels centres hospitalaris això demostra la fragilitat que encara té el sistema, tot i que la situació hagi millorat. Alerten que hi ha testos que no tenen 100% de fiabilitat i aposten per una vacuna, abans que fer proves massives.

Només 86 dels 660 sanitaris de la Garrotxa s’han contagiat de covid-19 (Martí Albesa)

Dels 660 sanitaris que hi ha a la Garrotxa, només 86 s’han contagiat. Representen només el 13% del total de professionals que treballen a l’Hospital d’Olot i als centres d’atenció primària de la comarca. Es tracta d’un fet que demostra que el sistema segueix exposat. A l’Hospital d’Olot, només s’han contagiat 80 sanitaris dels 560 que treballen a la Fundació. Pel que fa a la plantilla dels centres de l’Institut Català de la Salut, és a dir la dels CAPs d’Olot i Besalú, només un 6% han passat la covid-19. Ho explica el seu director, en Josep Lluís Nicolau, a Ràdio Olot.

 

I és que els sanitaris de la comarca alerten que els testos no tenen una fiabilitat del 100%. Creuen que poden donar informació i fer una fotografia de la situació, però no són la solució per combatre la covid-19. El director mèdic de l’Hospital d’Olot és Jaume Heredia.

 

Els testos poden generar relaxació

A més, els testos, segons Nicolau, també poden generar una “falsa seguretat” i relaxar la prevenció que puguin prendre els ciutadans.

 

Actualment se segueix fent testos únicament a aquells col•lectius de més risc i els sanitaris. Hi ha dos tipus de proves: els testos serològics i els PCR. Els primers diuen si el pacient ha superat la malaltia i els segons confirmen si el pacient té el coronavirus. Els serològics s’utilitzen per conèixer la immunitat de la població i els PCR s’utilitzen per confirmar casos sospitosos.

Respon