En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Només la meitat de les cavalcades de la Garrotxa seran estàtiques

L'altra meitat dels municipis consideren que és més segur fer cavalcades en moviment, més reduïdes de patges i passant per davant de la major part de cases
| 5 de gener de 2021
Només la meitat de les cavalcades de la Garrotxa seran estàtiques

L'altra meitat dels municipis consideren que és més segur fer cavalcades en moviment, molt més reduïdes de patges i passant per davant de la major part de cases del poble. Assumeixen que no faran cas de les directrius del Procicat, que demana que totes les cavalcades de Catalunya siguin estàtiques en un lloc on es pugui controlar l'aforament.

Els Reis de Sant Joan les Fonts, en una imatge d'arxiu

De fet, ja a Olot, la primera idea dels Catòlics era que la cavalcada, en lloc de ser estàtica, fos més llarga que mai i passés per tots els barris de la ciutat. Així ho explicava el president de l'entitat organitzadora, Marià Clavell, a Ràdio Olot.

 

I també ho pensaven així la majoria dels ajuntaments de la comarca. En el cas dels municipis més petits, havien previst que aquest any la cavalcada passés per gairebé tots els carrers del poble i que la gent la pogués veure des dels balcons i les finestres de casa seva, sense necessitat pràcticament ni de baixar al carrer. El Procicat, però, ha mantingut que totes les cavalcades de Catalunya han de ser iguals: estàtiques i en llocs on es pugui controlar l’accés i l’aforament. Això ha provocat que alguns ajuntaments fessin marxa enrere en la seva idea d’organitzar una cavalcada per tot el poble. Un d’aquests, el de Tortellà. El seu alcalde, Josep Reig, explica a Ràdio Olot que la rebuda als Reis es farà a l’església i els nens i nenes hi entraran separats per grups escolars; és a dir, per franges d’edat.

 

També es faran cavalcades estàtiques a sis municipis més de la Garrotxa: a la Plaça dels Claustres de Besalú, al prat de Can Miquelet de Sant Joan les Fonts, a la pista poliesportiva de l’Estació de les Planes d’Hostoles, al centre cultural de les Preses, a la plaça de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i a la plaça 1 d’Octubre de la Canya (Vall de Bianya).

En canvi, hi ha altres municipis de la Garrotxa que han decidit mantenir les cavalcades en moviment; amb menys patges, amb mesures de seguretat i intentant passar per davant de gran part de les cases del poble. És el cas d’Argelaguer. El seu alcalde, Artur Ginesta, diu que el seu municipi no pot assumir una cavalcada estàtica i que el més segur és fer-la així.

 

És un sistema de cavalcada similar que es farà a Riudaura, on 27 famílies han demanat que els Reis els vagin a veure a davant de casa, o a Maià de Montcal, on es passarà per domicilis i per punts de trobada en disseminats i també a Segueró, ja a Beuda. A la Garrotxa, també hi haurà cavalcades més reduïdes i en moviment a la Vall d’en Bas (a Hostalets, a Joanetes i a en Bas), a Santa Pau (per Ca la Guapa, Can Xel i Santa Margarida i pel nucli de Santa Pau i els veïnats), a Sant Feliu de Pallerols, a Castellfollit de la Roca i a Montagut i Oix.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Hospital d’Olot ha passat de tenir dos ingressats per coronavirus a tenir-ne set en una setmana

Tot i que el centre no està tensionat en aquest sentit, reconeixen que comencen a notar la pressió de la nova variant

El 70 per cent de les proves Covid que es fan a la farmàcia surten positives

Ho diu el farmacèutic Joan Sans en declaracions a Ràdio Olot

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum