El nou Firal d’Olot es protegirà amb lones els dies de mercat

És la decisió que ha pres l’Ajuntament per evitar que el terra del futur passeig olotí quedi tacat per la fruita i verdura de les parades. Des del consistori reafirmen la decisió de recuperar el mercat dels dilluns un cop acabin les obres. L’alcalde assegura a Ràdio Olot que el nou Firal no ha de servir només per tirar fotos sinó que els ciutadans puguin gaudir-lo.

Imatge del nou Firal (Pau Masó)


El consistori ja s’ha reunit amb la majoria de paradistes. D’un en un ha anat recollint les demandes i explicant la intenció que té l’Ajuntament respecte a les novetats que tindrà el mercat d’Olot amb el nou Firal. Fa mesos, l’alcalde d’Olot, Mia Corominas, avançava a aquesta emissora que la intenció és que sigui un mercat homogeni amb parades que segueixin unes pautes i unes característiques semblants. Ara Corominas també destapa una altra novetat: els paradistes hauran de col·locar lones per evitar tacar el terra del Firal. L’Ajuntament vol evitar que la fruita i verdura taqui la nova rajola i per això ha pres aquesta mesura.

El mercat tornarà al Firal

Aquesta mesura reafirma el compromís i la voluntat de l’Ajuntament de mantenir el mercat dels dilluns al Firal. Segons Corominas es tracta d’un motor econòmic que des del primer dia tenien clar que volien seguir potenciant a la seva ubicació habitual.

L’Ajuntament intentarà evitar la degradació del nou Firal sense renunciar al fet que els olotins i olotines el puguin gaudir. Corominas diu que la nova obra “no ha de servir només per fer-hi fotografies”.

Les obres del nou Firal d’Olot segueixen avançant amb ritmes forçats. Queden dos mesos per les Festes del Tura, data en què la nova obra haurà d’estar operativa. La inauguració es preveu que sigui al llarg de la tardor.

3 Responses to “El nou Firal d’Olot es protegirà amb lones els dies de mercat”

 1. Luci

  Lones que faràn que les persones s´entravanquin……o els despistats.

  Respon
 2. Luci

  Quan vas a comprar vas amb presses i no estás al tanto de si hi ha o no hi ha una lona al terra….perque suposo que les lones no serán a mida, es clar…Quan he llegit al titular que posarien lones, elprimer que m´ha vingut al cap és : o que bè, així els dies de pluja no tindré que dur el paraigues , ni m´en posaràn pap al ull….ni passaré calor …amb l´estiu que fa de sol i calor…i després, en lleguir l´article veig que les lones a les que es referien eren per no embrotar el terra…¡¡¡¡¡¡.brrrrrrrr¡¡¡¡¡¡¡¡

  Respon
 3. Control mercat setmanal

  La protecció del terra es posarà a mida per cada parada i només cobrirà la zona de treball (interna) del marxant. Aquesta protecció la col.locarà i retirarà cada marxant. S’ha comprovat que no rellisca amb l’aigua, olis… i que es neteja correctament, així con que es pot transportar amb condicions.

  Respon

Respon