Nova aturada social a tot Catalunya: confinament municipal diari i comerç tancat en cap de setmana

De dilluns a diumenge només es podrà sortir del municipi per anar a treballar o a fer alguna activitat essencial. El comerç no essencial tancarà durant el cap de setmana, els centres comercials tancaran cada dia, l’esport només es permetrà a l’aire lliure i la restauració i la cultura continuaran igual que ara.

Imatge: Pau Masó

El Procicat ha aprovat el confinament municipal durant 10 dies a partir del 7 de gener, així com el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. A més, tancaran tots els dies els centres comercials, les botigues de més de 400 m2 i els gimnasos. Només es permetran les activitats esportives a l’aire lliure, de manera que tampoc es podran fer entrenaments d’esports federats en espais tancats.

El lleure queda suspès, així com la majoria de les extraescolars. Només es podran realitzar les que mantinguin el mateix grup de convivència de l’escola i es facin al propi centre.

La restauració i la cultura, en canvi, no sumen noves restriccions: teatres, cinemes, auditoris i sales de concerts amb un 50% d’aforament màxim i bars i restaurants amb un horari d’obertura al públic de 7.30 h a 9.30 h i de 13.00 h a 15.30 h.

El retorn escolar es manté en el dia 11 de gener.

Respon