Núria Payola se supera a si mateixa

La socorrista olotina ha batut el seu propi rècord d’Espanya en la prova de 100 metres combinada de salvament esportiu. És el primer que es marca a tot l’Estat després del confinament. D’aquesta manera, ha complert el principal objectiu que s’havia proposat per a un 2020 en què s’ha quedat sense Mundial per culpa del coronavirus.


El Campionat del Món de socorrisme i salvament esportiu no s’ha pogut fer per culpa de la pandèmia i Núria Payola s’ha quedat sense poder disputar l’esdeveniment més important de l’any. Malgrat tot, sí que es van poder fer el Campionat d’Espanya i l’Open Internacional, i en aquesta última prova l’olotina va complir l’objectiu que s’havia proposat amb la seva entrenadora, Gemma Carnero: batre el seu propi rècord d’Espanya de 100 metres combinada. Ho explica la mateixa Núria Payola en declaracions a Ràdio Olot.


No només va batre el rècord d’Espanya, sinó que va fer el primer de tot l’Estat post-confinament i, a banda, es va penjar tres medalles d’or: en 100 m combinada, 200 m supersocorrista i 50 m remolc maniquí. Payola va mostrar un molt bon estat de forma malgrat venir d’uns mesos complicats per culpa del coronavirus. A més, reconeix que durant el confinament…


A finals de mes, Núria Payola i la seva entrenadora participaran en una concentració de la Federació Espanyola i al novembre disputaran un Campionat d’Espanya de nova creació: de distàncies curtes. El 2020 encara no s’ha acabat, però les competicions més rellevants ja s’han disputat i l’olotina en fa una bona valoració tenint en compte que no s’ha pogut fer el campionat que més il·lusió li feia, el Mundial.


Per al 2021, ja està col·locat el Campionat d’Espanya de salvament esportiu per al mes de febrer, però encara no se sap res dels campionats internacionals. Tot dependrà de l’evolució del coronavirus.

Respon