Olor electoral

Després del Nadal, als municipis garrotxins la maquinària per les eleccions municipals es posa en marxa. A l’espera de que tots ensenyin les seves cartes, ja se sap que hi haurà adéus com el de l’alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana i també continuïtat com a Sant Joan les Fonts. Joan Espona però passarà de ser candidat únic a lluitar amb fins a 4 llistes.

Eulàlia Massana al Centre Cívic, un dels seus maldecaps (Jordi Altesa)

Mentre que a Olot els partits actualment representats pel ple aposten bàsicament per la continuïtat, als altres 20 pobles de la Garrotxa la realitat ofereix més possibilitats. Per una banda hi ha el cas de Riudaura on segur que estrenaran alcalde ja que, després de 12 anys, Eulàlia Massana no seguirà al capdavant de la llista d’Esquerra Republicana. En declaracions a Ràdio Olot, Massana ha explicat que deixarà el primer lloc però que això no vol dir que estigui cansada de la política. Esquerra ja té substitut per ser el cap de llista a Riudaura.

Més competència a Sant Joan les Fonts

De la seva banda, Convergència i Unió és la força hegemònica en alcaldies de la comarca. De fet, n’ostenta 15 de 21. Fa 4 anys van fer llista a tots els pobles menys a Sales de Llierca. Una d’aquestes alcaldies és la de Sant Joan les Fonts on Joan Espona ja ha anunciat que es vol tornar a presentar però amb un escenari ben diferent. Si fins ara eren la única força ara es pot trobar amb 3 partits més: la CUP, Esquerra Republicana i Plataforma per Catalunya, que ho està estudiant. Ho va avançar fa unes setmanes el portaveu a Olot i president del partit a Girona, Ignasi Mulleras.

Canvis a les llistes progressistes 

En aquest nou escenari electoral s’esperen també canvis de llistes i en especial en les progressistes. Esquerra espera poder posar sota el paraigües de la seva marca blanca algunes candidatures que fa 4 anys es van presentar pel PSC. Fa 4 anys, els republicans només van aconseguir fer llista a 7 pobles de la comarca, just en el pitjor moment de la formació a nivell nacional.

Respon