S'ajorna el primer concurs Drag Queen de la Garrotxa

La fase d’emergència pel coronavirus ha provocat la decisió. La competició s’havia de celebrar aquest dissabte a la Casa Cultural d’Andalusia, ara, però, esperaran a noves instruccions per part de les institucions per tirar-lo endavant. La iniciativa, valorarà “el canvi d’home a dona” o l’habilitat de l’artista a través d’un playback. La proposta comptarà amb participants de fora Catalunya i el seu objectiu és trencar amb els prejudicis sobre el moviment transformista.

El concurs promet un gran espectacle per trencar els prejudicis

Concursants d’arreu de l’estat espanyol participaran en la primera cita a la comarca d’un corrent social protagonitzat, principalment, per homes que es vesteixen de dones d’una forma provocativa, satírica i, fins i tot reivindicativa. L’acte s’havia de celebrar aquest dissabte, però la organització ha decidit ajornar-lo degut a la fase de prevenció del coronavirus. Els Drag Queen pretenen burlar-se d’aquells estereotips tradicionals que marquen les identitats de gènere. La Casa Cultural d’Andalusia serà l’encarregada d’acollir la primera cita d’aquest moviment a la comarca. Un dels seus organitzadors, l’Andrey, explica al programa ‘Olot Entén’ de Ràdio Olot què s’hi podrà veure.

 

El jurat, format per nou persones, també valorarà elements com el maquillatge o l’atrezzo, entre altres. Tot i això, el públic també podrà escollir el seu guanyador a través de les xarxes socials del concurs. La proposta és un espectacle pensat per a tots els públics i que busca donar a conèixer el moviment i trencar els estigmes sobre el corrent transformista.

 

El moviment Drag Queen va néixer fa segles, quan les dones tenien prohibit actuar als escenaris. El Teatre de Varietats va acollir els artistes del moviment i ja en èpoques més recents el transformisme ha entrat a formar part del moviment LGTBI i s’ha convertit en un símbol de la identitat transgènere. L’organització pretén que el 28 de març, el transformisme arribi definitivament a la Garrotxa.

Respon