Olot acull el primer postgrau en Il·lustració científica de Catalunya

A través de la Fundació d’Estudis Superiors, aquest 2019 ha començat una formació única al país. Es tracta del vessant més “pictòric” de la ciència i, de moment, el curs ha arrencat amb 15 alumnes. 

Carles Puche i Blanca Martí, impulsors del postgrau (Pau Masó)


Per la seva tradició artística i pel seu entorn natural, Olot era la ciutat idònia per acollir el primer Postgrau en Il·lustració Científica de Catalunya. Els seus impulsors creuen que això permetrà fer “un bon treball de camp”. Ho explica la directora acadèmica del postgrau, Blanca Martí.

 

La il·lustració científica són totes aquelles representacions (dibuixos, maquetes o reproduccions) dels elements que formen part del medi natural. Es tracta d’una branca on preval la divulgació per sobre de l’art.

 

El primer Postgrau en Il·lustració Científica de Catalunya ja està en marxa i, de moment, compta amb 15 alumnes. Té una durada de 7 mesos i es desenvoluparà a Can Monsà, seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot. L’oferta d’aquest tipus de formació és molt escassa, fins i tot a l’estat espanyol, on només existeix un postgrau similar al País Basc.

Respon