Olot alia la robòtica, el medi ambient i l’educació en un projecte pioner

A través d’una estació meteorològica es vol que els alumnes prenguin mesures de la contaminació de l’aire per sensibilitzar-los sobre el medi ambient. Es tracta d’un projecte creat per Robolot i enfocat a la comunitat educativa. De moment, es posarà en marxa a una cinquantena de centres catalans, entre ells, l’Escola Llar d’Olot.

Imatge de l’estació meteorològica (Pau Masó)


La iniciativa va sorgir en el marc de l’última edició del Robolot i les diferents estades que han fet alguns experts en robòtica a la Residència Faber. Consisteix en una petita estació meteorològica amb sensors que permeten mesurar la contaminació de l’aire. Un dels promotors del projecte, Toni Moreno, explica com interactuaran els alumnes.

 

El projecte ha nascut a Olot amb la col·laboració d’investigadors del CSIC de Madrid. Ja ha despertat interès a una cinquantena de centres educatius de Catalunya i es presentarà aviat a Espanya i França. Des de l’àmbit educatiu, l’ambaixadora de l’StemaCat del Departament d’Educació, la Cati Quintana, valora així el projecte.

 

Qualsevol centre educatiu pot demanar el kit de l’Educacont que està valorat en uns 100 euros. A través de la pàgina web del projecte les escoles poden sol·licitar-ne un exemplar. A Olot, de moment, aquest setembre ja es posarà en marxa a l’Escola Llar.

Respon