En directe
Generació d'èxits
amb Ràdio Olot

Olot amplia les seves eines contra l’eruga defoliadora

L’Ajuntament admet que es tracta d’una situació excepcional
| 13 de setembre de 2017
Olot amplia les seves eines contra l’eruga defoliadora

L’Ajuntament admet que es tracta d’una situació excepcional i que li preocupa una possible revifada de l’espècie aquest setembre. S’ha establert una partida extraordinària de 6.000 euros per frenar l’espècie i s’han ampliat les zones verdes on s’actuava fins ara.

Un exemplar de l'eruga defoliadora


Fins i tot, s’ha creat una Comissió de seguiment amb tècnics del SIGMA i el Parc Natural, i membres de diferents àrees del Departament d’Agricultura. Tots ells es van reunir el passat mes d’agost per trobar maneres de frenar una plaga que està instal·lada a la comarca des de principis d’estiu. La Comissió va acordar dur a terme tractaments químics imminents i ampliar les zones d’actuació a les afores de la ciutat. Fins ara s’aplicaven tècniques a la Plaça Clarà i el cementiri, ara s’ha estès al Parc Nou, pista d’atletisme i Moixina. El regidor de Medi Ambient de la ciutat, Josep Guix, es mostra preocupat per l’expansió de l’espècie a tota la comarca i per la possibilitat d’una revifada aquest setembre: "El problema és molt important. El vol de papallona que hem tingut no l'havíem vist mai. Ens preocupa perquè els seus ous han de néixer i podem tenir un nou atac aquest setembre".

 

Ara mateix, la plaga d’erugues i papallones es troba fora de control. Una de les esperances per frenar-la és que arribi el fred. Entre les decisions que ha pres la Comissió responsable és establir una partida municipal extraordinària de 6.000 euros per tractar l’espècie. A més també es porten a terme noves mesures com trampes per a papallones i amagatalls per als ratpenats. "Hem posat trames per controlar les papallones i hem ajudat al ratpenat perquè és un depredador de l'espècie", assegura Guix. L’eruga també ataca a propietats privades. El regidor Guix recomana fer tractaments biològics o químics als boixos de casa.

La primera vegada: Besalú l'any 2014

L’espècie és originària de l'Àsia i la seva progressió a la Garrotxa ha estat llampec durant aquest estiu. L'any 2014 es va detectar per primera vegada a la zona de Besalú. Per identificar-la cal saber que l’eruga és de color verd i negre i quan es transforma en papallona passa a ser negre i blanca.

Comparteix a: 

També et pot interessar

L’Ajuntament de Besalú incentivarà als ciutadans que facin una bona gestió de les seves deixalles

L’Ajuntament vol que totes aquelles persones que gestionen i separin bé els seus residus, pràcticament no hagin de pagar la taxa

El centre de reproducció del cranc de riu autòcton d’Olot serveix per salvaguardar l’espècie

Ho asseguren els tècnics que hi treballen i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Estàs escoltant
Generació d'èxits


Volum