Olot aposta per reestructurar les illes del Nucli Antic per millorar l'habitabilitat i les inversions

El consistori pensa que cal unir finques per poder crear immobles amb més superfície, que puguin compartir serveis comunitaris i ser més atractius per a privats. Tot això a llarg termini, sense modificar la trama urbana i amb la creació d’una empresa público-privada. 

El Nucli Antic d’Olot des de l’aire (Paisaje Transversal)


Ara mateix, l’estructura urbanística del Nucli Antic d’Olot dificulta que inversors immobiliaris o propietaris vegin atractiu rehabilitar o comprar edificis del barri. Principalment, perquè la majoria són immobles de poca superfície que obliguen a fer pisos de pocs metres quadrats que tindran un lloguer baix i insuficient per la rendibilitat econòmica. Per això, el regidor d’Habitatge, Jordi Güell, diu que cal reestructurar l’organització de les illes del Nucli Antic d’Olot.

 

La reestructuració de les illes passa pel seu interior i el redisseny dels límits de les finques. La idea és ajuntar immobles perquè comparteixin l’ascensor, espais comuns o patis interiors. Això farà que els habitatges puguin ser més habitables. Segons Güell, aquesta estratègia s’ha de fer sense modificar la trama urbana i mantenint les illes actuals.

 

Segons Güell, la reestructuració urbanística de les finques també pot ajudar a mobilitzar locals comercials que no es poden obrir perquè no compleixen la normativa. Tot això, però caldrà fer-ho amb l’ajuda de la inversió privada i per això, l’Ajuntament està estudiant la creació d’una empresa público-privada que faciliti la inversió dels agents immobiliaris.

 

La creació de l’empresa mixta permetria que l’Ajuntament facilités la seva potestat urbanística i jurídica als privats perquè aquests oferissin la capacitat financera que no té el consistori.

Respon