Olot aprova el pressupost per al 2020 amb la crítica de l’oposició en bloc

ERC, PSC i CUP han mostrat el seu rebuig als nous comptes i han denunciat la falta d’acords amb l’equip de govern per introduir propostes. Falta de visió de futur, poca resposta a necessitats de la ciutat o falta de transparència, han estat alguns dels arguments en contra dels comptes per a l’any que ve. 

L’últim ple de l’any 2019 (Pau Masó)


El pressupost d’Olot per al 2020 es va aprovar en l’últim ple municipal de l’any amb els únics vots a favor de Junts per Catalunya i els vots en contra de l’oposició. ERC, PSC i CUP coincideixen en diferents punts i un d’ells és la falta de diàleg amb l’equip de govern per poder introduir propostes als comptes. Des d’Esquerra també es critica la “poca transparència”. La seva portaveu és Anna Barnadas.

 

Per la seva banda, el PSC critica l’ordre de prioritats que ha establert l’equip de govern en el pressupost i assegura que “no es dona resposta als serveis públics que la ciutat necessita”. Un dels seus regidors és Jaume Mir.

 

I per la CUP caldria que els pressupostos fossin “més participatius” i per costos. El seu portaveu és en Lluís Riera.

 

Foto: Pau Masó


Des de l’equip de govern, la regidora d’Economia, Montserrat Torras, critica la passivitat dels socialistes a l’hora de respondre les ofertes de l’equip de govern. També  explica les principals partides que s’han vist afectades per les retallades que han patit els comptes després de no poder apujar un 14% l’IBI.

 

El pressupost consolidat d’Olot per al 2020 puja a 37’9 milions d’euros. Els comptes es van aprovar en l’últim ple de l’any després del primer intent fallit el mes d’octubre. Al mateix ple també es van aprovar les ordenances que marquen una pujada del 4% de l’IBI i d’un 4’7% de la taxa d’escombraries.

Respon