Olot aprova un Pla de Mobilitat que preveu invertir 20M€ en 10 anys

20M€ en 10 anys per fer la mobilitat d’Olot més segura i sostenible. El darrer gran ple del mandat de l’Ajuntament ha servit per fer l’aprovació inicial d’un pla de Mobilitat de manera unànime. S’hi contemplen tot un seguit de mesures, més de seixanta, per a fer-ho possible.

plemarç

 

El Pla de Mobilitat ha aconseguit consens a les portes de les eleccions. Una proposta a llarg termini, es preveu anar-lo desenvolupant fins al 2025, i que contempla temes repartits en sis grans eixos. Entre les mesures, destaquen més eixos a peu i en bicicleta clarament delimitats, marcar més espais limitats a 30km/h i amb prioritats pels vianants, més cruïlles amb semàfors i més passos de vianants. I tot plegat amb un menor consum d’energia i de manera més sostenible. Per això, es preveu la instal·lació de punts de càrrega de vehicles elèctrics i que el consistori compri cotxes amb menor consum. Un grapat de propostes que, segons el regidor de mobilitat Josep Ferrés, han de repercutir de manera directa amb la qualitat de vida dels olotins. Per a desenvolupar del tot el pla cal una inversió de 20M€ que s’haurà de fer en els propers 10 anys. Gran part del cost però es deu a la rehabilitació de carrers on es vol crear el que es coneix com a “plataforma única” i on caldrien més actuacions i inversions. El de març ha estat l’últim gran ple del mandat. En queden dos més però ja hi entren en vigor algunes limitacions ja que sobre alguns temes no es poden prendre decisions.

Posicionament de l’oposició

L’oposició ha donat el seu suport a la proposta de manera unànime tot i que cada grup hi ha afegit algun matís i es reservaven mostrar el seu punt de vista definitiu en l’aprovació definitiva i si cal presentant al·legacions en el procés que s’obra. Des del PSC, el regidor Albert Rubirola considera que és un pla ben elaborat i celebra una iniciativa “original” pel barri de Sant Roc. Plataforma per Cataunya també hi ha donat suport. El portaveu, Ignasi Mulleras, ha assegurat que estan d’acord en les línies generals i deixaran els detalls pel període d’exposició pública. Esquerra creu que el pla inclou bones idees per aconseguir una menor contaminació, un trànsit més pacífic i segur. El portaveu, Pere Gómez, considera que malgrat la llarga llista de propostes, aquestes són factibles. El Partit Popular també ha votat a favor del projecte tot i que s’oposa a l’eliminació de les voreres perquè tots els usuaris vagin a la mateix alçada. La portaveu, Júlia Sala, creu que pot ser més perillós d’aquesta manera.

Respon