Olot cancel·la les Festes del Tura 2020

L’Ajuntament ha pres aquesta decisió a causa de l’evolució de la pandèmia del coronavirus. El consistori havia temptejat la possibilitat d’organitzar algun acte simbòlic, però finalment ha decidit que no se’n celebri cap. L’Ajuntament s’ha compromès a ajudar les entitats afectades. Es tracta de la primera vegada que s’anul·len les Festes del Tura, més enllà de la Guerra Civil i la Tercera Guerra Carlina.

Foto: David Planella


 

És el moment en què l’alcalde d’Olot, Pep Berga, anunciava aquest dijous al matí la cancel·lació total de les Festes del Tura del 2020. La decisió arriba després que l’evolució de la pandèmia hagi tornat a posar en alerta el país amb els brots apareguts.

 

Roda de premsa en què s’ha comunicat la cancel·lació (Pau Masó)


L’Ajuntament treballava des de fa setmanes amb la possibilitat de fer algun acte amb mesures d’aforament. Per exemple, s’havia estudiat tancar la plaça major i ballar els gegants amb la gent asseguda o fer concerts a la plaça de braus. Finalment s’ha decidit no fer cap acte. Berga ha explicat que es treballarà per pal·liar l’impacte econòmic que suposaven les Festes del Tura, tant a entitats com a establiments.

Ajuda a les entitats

L’alcalde d’Olot ha avançat que part del pressupost de les Festes d’aquest any es destinarà a ajudar les entitats. També ha explicat que pel que fa als concerts i artistes, hi ha el compromís de programar-los al llarg de l’any que ve.

 

La decisió de cancel·lar les Festes del Tura ha estat consensuada amb tots els grups municipals i consultant l’opinió de diferents sectors de la ciutat. La notícia no afecta els dies de festa local que es mantenen el 7 i 8 de setembre.

Feia més de 80 anys que Olot no es quedava sense Festes. Durant la Guerra Civil la ciutat va estar tres anys sense la festa major. També a la Tercera Guerra Carlina (1872-75) la celebració es va cancel·lar. El 1898 va estar a punt de tornar a passar a causa de la guerra hispana-americana, però finalment es van fer. Aquest 2020, per primera vegada a la història, una pandèmia deixarà la capital de la Garrotxa sense la seva festa major i sense que la faràndula de la ciutat pugui trepitjar el carrer.

One Response to “Olot cancel·la les Festes del Tura 2020”

  1. Giorgiana Gugonea

    El bon caràcter i la verdadera determinació és comprova en el día a día pero encara més en situacions excepcionals.

    Respon

Respon