Olot celebra aquest cap de setmana la festa major de l’embotit

Dissabte i diumenge arriba la divuitena Fira de l’Embotit, una celebració autèntica i única que reuneix tot tipus de productors, demostracions i activitats al voltant d’un dels sectors més típics de la comarca. Enguany presenta diverses novetats: una moneda pròpia, més productors, el vermut de l’embotit i un nou territori convidat: el xoriç gallec. 

L’embotit serà el protagonista d’aquesta cap de setmana a Olot 


El Firal s’omplirà aquest cap de setmana de botifarres, secallones, fuets, llardons i llonganisses. Arriba a Olot una nova edició de la Fira de l’Embotit que torna aquest 2019 al passeig olotí. Una ocasió per conèixer i posar en valor un dels trets gastronòmics més importants de la Garrotxa. Enguany, la 18a Fira de l’Embotit presenta diverses novetats: una és una moneda pròpia. Servirà per degustar alguns tastets que prepararan els productors. Ho explica el regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda.

 

Entre les novetats d’aquest any també hi haurà el “vermut de l’embotit” que serviran els bars del Firal durant la fira. Enguany el territori convidat serà el xoriç gallec. Una de les activitats més destacades és l’especejament del porc que tindrà lloc a les 11 del matí del diumenge. Ho explica el president dels placers de la Plaça Mercat, Jordi Vilarrassa.

 

Enguany la Firal comptarà amb un 14% més de productors. En total el certamen tindrà una setantena de parades d’alimentació. Aquest 2019 se celebrarà els 10 anys del concurs d’embotits casolans que s’organitza durant la Fira.

Respon