Olot celebra els 700 anys de la Fira de Sant Lluc amb un grapat d'actes

Aquest 2015 se celebren 700 anys de la Fira de Sant Lluc, la fira ramadera per excel·lència de la Garrotxa. Per a commemorar-ho s’han previst una sèrie d’actes encarats sobretot al món agrari i ramader. El proper serà el divendres de la setmana que ve on es presentarà un llibre del periodista Jordi Casas.

 700 anys Sant Lluc _ jordi altesa

El cartell dels 700 anys de Sant Lluc (Jordi Altesa) 

El 1315 va néixer a Olot la Fira de Sant Lluc i enguany arriba als 700 anys d’història, una commemoració de la que poden presumir poques institucions. Fa uns anys ho va fer l’Hospital Sant Jaume, i ara li toca a una de les grans fires de la ciutat celebrar els 7 segles de vida. Per a fer-ho, s’han previst una sèrie d’activitats que, com destaca el regidor de promoció de la ciutat Estanis Vayreda, tindran un marcat protagonisme agrari.

Un concert de Kepa Junkera o el concurs nacional de cavall pirinenc català seran algun dels plats forts que es faran a partir d’ara. El gruix de les activitats se centrarà el cap de setmana de la Fira, el cap de setmana del 16 al 18 d’octubre. Tot plegat organitzat per una comissió que s’ha encarregat de fer les propostes. Un dels membres de la comissió, Josep Maria Ginebreda, ha explicat que un dels objectius és reconèixer la tasca de la gent que ha fet possible la fira al llarg dels anys des de molts àmbits.

Algun dels actes ja s’ha fet com la presentació del documental sobre els 700 anys de la Fira de Sant Lluc en el marc de l’Olot.doc. El proper és el 17 d’abril amb la presentació d’un llibre escrit pel periodista Jordi Casas que repassa els 7 segles d’història. L’acte comptarà amb el també periodista del diari ‘El Punt Avui’ Manuel Cuyàs. Més endavant també es farà una altre edició d’un llibre, en aquest cas dedicat a la Fira del Dibuix i de la mà de l’historiador Josep Murlà.

Respon