Olot compromès amb la ‘Fundación Richi)

Menys del què val un cafè per ajudar als nens que tenen càncer infantil. La Fundació Richi ha engegat un programa per a pagar la formació a doctors catalans a centres punters dels Estats Units. L’objectiu és estalviar viatges i reduir el cost del tractament per a les famílies. Olot s’ha convertit en la segona ciutat ambaixadora de la Fundació després de Palamós.

Olot ja forma part de la Fundació Richi com a ciutat ambaixadora (Jordi Altesa) 

Cada dia a Espanya tres famílies se’n van a dormir sabent que al seu fill li han trobat càncer. A banda de la mala notícia, l’actual sistema de salut té certes mancances que compliquen el tràngol. Per exemple, hi ha el fet de que dins del sistema de salut l’oncologia no té especialitzacions suficients a nivell pediàtric com si existeixen als Estats Units. Ara la Fundació Richi ha iniciat un programa per tal de formar a doctors catalans a centres punters americans, com el Dana Farber Cancer Institute de Boston. Un dels professionals que s’hi ha format, el neurooncòleg pediatra Andrés Montes ha explicat que amb un microdonatiu al dia es pot ajudar a la formació de professionals que després treballaran a Catalunya.

El cost de formar un professional a Boston és de 100.000€. Per tal de fer-ho possible, la Fundació Richi ha obert un espai a la web ‘Teaming’ (www.teaming.net/fundacionrichi). Allà es busquen 8.833 voluntaris que donin 1€ al mes. Amb això, cada any hi hauria possibilitat de becar la formació d’una persona. A llarg termini el projecte també contempla crear una clínica específica on el nen malalt de càncer no hagi d’anar voltant per totes les plantes i siguin els professionals els que es moguin entre els nens. Des de l’obra social de l’Hospital Sant Joan de Déu, Gloria Garcia, ha explicat que surt més a compte pagar la formació als especialistes que no pas portar els malalts a fer el tractament als Estats Units.

Ara Olot s’ha convertit en ciutat ambaixadora de la Fundació Richi, la segona que ho és després de Palamós. D’aquesta manera l’Ajuntament es compromet a ajudar i difondre les activitats que es puguin fer.

Respon