Olot en Comú demana una comissió entre partits i veïns sobre el carrer Pou del Glaç

La formació demana que es creï una comissió de treball per solucionar, d’una vegada per totes, els problemes de mobilitat que hi ha a la via. Davant de l’oposició dels veïns, el consistori ha guardat en un calaix l’estudi que va fer fa un any. Els comuns titllen l’equip de govern d’irresponsable i retreuen que s’ha abandonat la problemàtica a un any vista de les eleccions.

El carrer Pou del Glaç d’Olot. (Ràdio Olot)

El carrer Pou del Glaç d’Olot segueix portant cua més d’un any després de l’estudi que va encarregar l’Ajuntament. El maig del 2017 l’arteria olotina entrava en un període de proves amb canvis de circulació. La conclusió no va ser unànime i, malgrat el vistiplau dels informes tècnics, els veïns van acabar imposant el seu descontentament. El consistori es va fer enrere a l’hora d’implementar la reordenació viària i el tema ha quedat congelat. Ara Olot en Comú ha volgut tornar-lo a posar sobre la taula. El seu regidor, Xavier Garcia, assegura que l’equip de govern ha mirat cap a una altra banda en comptes de resoldre la problemàtica. Garcia ho emmarca dins el context de les eleccions de l’any que ve.

L’espai de l’Alzamora i la variant dues raons per esperar

L’equip de govern s’ha mostrat a favor de tirar-la endavant, però recorda als comuns les raons perquè no s’ha dut a terme el reordenament viari del Pou del Glaç. El regidor de Mobilitat és Josep Gelis.

L’oposició a favor de seure’s a parlar

Des d’Esquerra veuen amb bons ulls la proposta d’Olot en Comú. Un dels seus cinc regidors, Manel Mitjà, recorda que un dels problemes més rellevants de la zona és la càrrega i descàrrega.

 

En referència a la zona de càrrega i descàrrega, el PSC també creu que s’hi ha d’actuar. A més, el seu portaveu, Josep Guix, assenyala la variant d’Olot com una solució a tots els mals.

 

Per últim, des de la CUP, creuen que seure els partits i els veïns en una mateixa taula pot ajudar a desencallar la problemàtica del Pou del Glaç. Una de les regidores cupaires és Anna Descals.

 

La iniciativa d’Olot en Comú es va portar a l’últim ple municipal del mes de juny en forma de moció. El text es va aprovar i a partir d’ara caldrà veure si l’equip de govern fa efectiva la proposta. La moció especificava que la Comissió s’ha de crear en el termini màxim d’un mes.

Respon