Olot es converteix en una ciutat pionera en l’ús del cotxe elèctric

La capital de la Garrotxa ha inaugurat el primer servei de vehicles elèctrics per compartir a les comarques gironines. És la cinquena ciutat catalana que disposa d’aquest servei a càrrec de la cooperativa Som Mobilitat i que permet llogar un cotxe elèctric per hores. Segons l’entitat, la majoria dels desplaçaments dels garrotxins són entre municipis i això pot afavorir la implementació. 

Fotografia dels impulsors de la iniciativa amb el vehicle de ja circula per la Garrotxa (Pau Masó)


Per 5 euros qualsevol olotí podrà llogar a partir d’avui mateix un cotxe elèctric per utilitzar-lo durant una hora. A través d’una aplicació mòbil es pot fer la reserva i passar-lo a buscar en el punt de recollida situat al Parc Nou d’Olot. És la iniciativa pionera que ha posat en marxa la cooperativa Som Mobilitat a la capital a la Garrotxa i a les comarques gironines.

Actualment, la cooperativa Som Mobilitat disposa d’un vehicle a la Garrotxa que ja s’està fent servir per una quinzena d’usuaris. Tot just fa tres mesos que va néixer el grup impulsor de la iniciativa a la comarca. Sergi Batlle, membre de la cooperativa, explica com funciona el servei de vehicle compartit: “Tenim una aplicació mòbil des d’on tu reserves el cotxe. Vas al garatge a buscar-lo, l’utilitzes durant l’estona que has encarregat, el tornes i te n’oblides. El preu és de 50 euros al dia o de cinc euros a l’hora. El cotxe ja porta incorporat l’assegurança, el seu manteniment, neteja i càrrega de bateries”.

Un 75% dels conductors garrotxins es mouen entre municipis

Segons Batlle, després de provar el servei en altres ciutats com Rubí, Mataró, el Bruc o Amposta, han decidit introduir-lo a la Garrotxa. A la comarca, un 75% dels trajectes que s’hi fan són per anar d’un municipi a un altre. L’ús del cotxe elèctric compartit està creixent a Catalunya, però hi ha indrets de l’estat espanyol com Madrid que ja està totalment consolidat. La Garrotxa és la primera comarca gironina que s’ha afegit a la iniciativa. Està previst que aviat les bicicletes i les motos també s’incloguin a la flota de vehicles elèctrics per compartir a la comarca.

One Response to “Olot es converteix en una ciutat pionera en l’ús del cotxe elèctric”

  1. Xavier Bartolomé

    Una iniciativa excel·lent.

    Respon

Respon