Olot crea una comissió per fer front comú per la variant

L’òrgan té l’objectiu d’aconseguir la construcció de la infraestructura “al més aviat possible” i “el més ben feta possible”. En un principi, la comissió estarà formada per una quinzena de persones, entre les quals hi haurà representants polítics, veïnals, del sector econòmic, sindical, i un membre del Parc Natural.

El ple d’Olot d’aquest dijous va aprovar la creació de la comissió (Aj. Olot)


Fins ara els únics que tenien una comissió dedicada a la variant eren les Preses i la Vall d’en Bas. Amb el naixement d’aquest nou òrgan a Olot, els tres municipis afectats directament per la infraestructura tindran comissions per a la variant. En el cas de la capital de la Garrotxa, estarà dedicada a la variant olotina i el seu objectiu serà, segons l’alcalde Pep Berga, treballar perquè la infraestructura “es construeixi el més aviat possible” i es faci de “la millor manera possible”.

 

La comissió, en un inici, estarà formada per una quinzena de persones però hi ha la porta oberta a incloure més representants. En formaran part l’alcalde, el regidor d’urbanisme, el cap d’infraestructures de l’Ajuntament, un representant de cada grup polític del consistori, tres persones del món veïnal, tres persones del sector econòmic i sindical, i també representants del Parc Natural i la plataforma No és un Vial.

L’oposició demana més representants comarcals

Des de l’oposició s’ha demanat incloure també representants comarcals. La portaveu d’ERC és Anna Barnadas..

 

Igual que ERC, el PSC ha mostrat el seu suport a la comissió. El portaveu socialista, Josep Guix, però, posa també l’accent en la necessitat de més representació comarcal.

 

I des de la CUP, s’aplaudeix la creació de l’òrgan, però no la manera. El seu portaveu, Lluís Riera, creu que a la comissió cal incloure-hi representants de les Preses i la Vall d’en Bas.

 

Des de l’equip de govern s’ha aclarit que hi ha la porta oberta, però que el fet de crear la comissió sense representants comarcals no vol dir que s’actua de manera “descoordinada” amb la resta de comarca.

Respon