Olot demana un crèdit d'1,5 milions d'euros per no tensionar la tresoreria amb l'Espai Cràter

L’operació es fa amb l’objectiu de no tensar la tresoreria de l’ajuntament amb les operacions de l’Espai Cràter. Segons l’equip de govern, es tracta d’una mesura que donarà tranquil·litat a l’espera que arribi el finançament d’Europa. Alguns partits de l’oposició ho han criticat i han retret que això no tregui capacitat d’endeutament per altres projectes.

Les obres de l’Espai Cràter (Pau Masó)

El PSC va ser l’únic grup de l’oposició que va votar a favor de l’operació financera que es va debatre en l’últim ple municipal. La CUP i ERC hi van votar en contra. Els més crítics van ser els republicans. El partit posava en dubte el sostre de despesa i que l’operació no frenés altres projectes, sobretot tenint en compte la pandèmia. Un dels seus regidors és Josep Quintana

 

El govern local ha respost a les crítiques assegurant que es tracta d’una pòlissa de crèdit especial i que donarà tranquil·litat als pagaments de l’ajuntament. Segons el consistori, suposarà uns 200 euros de despesa anual pel que fa als interessos. El crèdit és a tres anys i la regidora d’Hisenda, Montse Torras, explica les condicions.

 

L’Ajuntament ja havia demanat anteriorment un crèdit de 4 milions per reforçar la tresoreria. Recentment també s’ha aprovat un crèdit per a impulsar mesures per la covid-19 de 2,5 milions. Segons la regidora, encara quedaria marge si el consistori necessités endeutar-se més. L’operació financera recent dels 1,5 milions ha de servir per poder seguir el dia a dia de la tresoreria sense haver de patir per quan Europa pagarà la majoria dels quatre milions que val l’Espai Cràter.

Respon