Olot desinfecta carrers amb canons aeronebulitzadors

Es tracta d’una actuació que millora l’eficàcia de la desinfecció a la via pública i que ha ofert gratuïtament l’empresa Rubau a diferents municipis. Olot l’ha acceptat i, de moment, s’ha dut a terme aquest dimecres a diferents zones del centre de la ciutat.

Imatge de l’aparell aquest matí a Olot (Ajuntament d’Olot)


Consisteix en un camió equipat amb un canó que escampa gotes d’aigua per allà on passa. A través d’una boirina d’aigua s’escampa una dissolució amb un petit percentatge d’hipoclorit de sodi, un component químic que s’utilitza com a desinfectant.

De moment, la constructora Rubau ha ideat aquest sistema que ha posat a disposició dels Ajuntaments de forma gratuïta. Aquest dimecres s’ha utilitzat per primera vegada a Olot a diferents carrers del centre de la ciutat. S’ha desinfectat el carrer de Sant Rafel, el carrer Lorenzana, Esglaiers, la plaça Major, la del Carme i el Firal.

Es tracta d’una mesura paral·lela a les tasques de desinfecció d’espais públics que des de fa dies està portant a terme l’empresa OlotNet. Des que va començar la pandèmia l’empresa garrotxina ha actuat a entorns de farmàcies, equipaments sanitaris o espais concorreguts com l’estació d’autobusos o la plaça Mercat.

Respon