Olot empolaina la plaça del Carme

L’Ajuntament preveu dur a terme diverses actuacions puntuals a l’espai per reformar-lo i modernitzar-lo lleugerament. El principal canvi serà l’obertura de l’Escola d’Art cap al carrer: es preveu la construcció de tres finestrals que permetran veure l’activitat de l’escola des de fora. També hi haurà nou arbrat i millores en la il·luminació. 

Recreació virtual de les accions que es preveuen dur a terme (Un parell d’arquitectes)


No es tracta d’una obra de reforma completa de la plaça, sinó de petits serrells que han de millorar urbanísticament l’espai. El principal canvi serà a la façana de l’Escola d’Art. S’obriran tres finestrals en format d’arcada a la planta baixa del centre i es traslladarà l’accés principal a la cantonada. Ho explica l’arquitecte responsable del projecte, Eduard Callís, membre d’Un Parell d’Arquitectes.

 

Foto: Un parell d’arquitectes


A part de l’Escola d’Art, també s’actuarà en l’arbrat i es canviarà la il·luminació de la plaça a més d’il·luminar elements de la façana del claustre i l’església del Carme. Segons Callís, el projecte no és una acció d’urbanització, sinó d’actuacions puntuals.

 

Les accions previstes a la plaça del Carme es duran a terme al llarg d’aquest 2021 i costaran 214.500 euros. L’actuació s’emmarca dins el PIAM del Nucli Antic.

 

Respon