Olot encarrega un estudi per conèixer l’ordenació urbanística de l’illa de Can Sacrest

Segons l’alcalde es tracta d’un pas “previ i necessari” abans de la redacció del projecte de la futura biblioteca de la ciutat. L’estudi es publicarà el primer trimestre de l’any que ve i determinarà quins usos, espais, accessos o parcel·les inclou la zona de Can Sacrest. 

La nau de Can Sacrest (Pau Masó)


L’estudi ja s’ha adjudicat a una empresa que fins al febrer de l’any que ve haurà d’estudiar les debilitats i fortaleses urbanístiques de l’espai. Segons l’alcalde de la ciutat, Pep Berga, es tracta d’un pas important per després poder determinar quins usos i equipaments es poden ubicar a l’illa de Can Sacrest.

 

La intenció de l’equip de govern és ubicar a aquesta zona una nova biblioteca que inclogui també altres equipaments i espais relacionats amb la cultura, l’ensenyament i les arts. Berga explica quina informació ha de donar l’estudi urbanístic.

 

Can Sacrest és una antiga fàbrica ubicada al centre de la ciutat, al costat de l’Escola d’Art. Es tracta d’un dels espais més grans que hi ha al Nucli Antic d’Olot i on es preveu construir-hi la nova biblioteca. L’equipament és un dels projectes més importants que l’equip de govern vol impulsar aquest mandat. Es preveu que es pugui començar a construir el 2023 i que costi entre 8 i 9 milions d’euros.

 

Respon