Olot enceta un nou estiu d’obres

A partir d’aquest mes comença l’arranjament i millora de l’asfaltat d’alguns dels carrers de la ciutat. L’Ajuntament es gastarà 250.000 euros en un Pla d’Asfaltatge que tindrà dues fases i una desena d’actuacions. Passat l’estiu, es faran treballs en alguns dels barris perifèrics de la capital garrotxina. Ara el consistori actuarà en vies importants com la carretera de les Tries, la ronda de les Fonts, el carrer Vilanova o Verge de Fàtima.

L’Ajuntament actuarà en algunes de les vies més transitads. (Google Maps)

Com cada estiu, la ciutat d’Olot posa al dia les seves artèries viàries. Ho fa amb actuacions a l’asfaltat i voreres. Enguany no serà menys i el consistori ha programat una desena d’obres fins entrada la tardor. Els treballs es portaran a terme en dues fases diferents, una que va fins a les Festes del Tura i una segona que s’iniciarà passada la festa major. Durant els propers dos mesos s’actualitzarà el ferm de la carretera de les Tries, el carrer Sant Miquel i la ronda de les Fonts. També s’arreglaran les voreres dels carrers Vilanova, Verge de Fàtima i Bolòs.

Segona fase fins a la tardor

De fet, el Pla d’Asfaltatge de la ciutat preveu una segona fase que es podria acabar entrada la tardor. En aquest cas els treballs se centraran a la plaça de l’Illa de Pasqua, el camí de Les Fonts i l’encreuament de l’avinguda del Doctor Danès amb el Pou del Glaç. El regidor de Via Pública, Josep Gelis, diu que aquest estiu no serà diferent d’altres anys i que les obres comportaran molèsties.

Actualització dels passos de vianants

Més enllà de l’asfaltat i les voreres, l’Ajuntament també portarà a terme una actuació important en el repintat de passos de vianants. S’han prioritzat les vies més transitades i especialment les zones al voltant de les escoles. Gelis explica que aquests treballs es faran per mantenir les infraestructures en condicions i no per un motiu d’accidentalitat.

A diferència d’altres ciutats com Vic, de moment, Olot no dibuixarà passos de vianants en tres dimensions. L’Ajuntament vol esperar a veure els resultats que té aquest tipus de mesura. En total, el pressupost per a les actuacions viàries d’aquest estiu puja a 250.000 euros. Es tracta d’una quantitat similar a l’any passat.

Respon