Olot enceta un nou cicle de jazz barrejant-se amb el flamenc

Aquest dissabte Olot Cultura posa fil a l’agulla a una nova temporada de música negra i ho fa amb Flamenco Standars, una formació que barreja jazz i flamenc. La formació adapta temes de Manuel de Falla, Jorge Pardo o Paco de Lucía. 

Tres dels quatre membres del grup amb Marc Miralta a la dreta (Olot Cultura)


Ells són el gènere. El flamenco jazz ha anat solidificant-se en l’escena musical, però fa més de vint anys, Marc Miralta, Rycardo Moreno, Pablo Cminero o Enrique Rodríguez ja aprenien a caminar en aquest nou estil de música. La barreja entre jazz i flamenc ve de lluny, tot i que el grup que formen tots quatre té pocs anys de vida. Miralta explica a Ràdio Olot el repertori que han seleccionat.

 

Flamenco Standards ja ha editat el seu primer disc i va camí del segon. El quartet busca asseure estàndards del flamenc i, com en el jazz, crear un punt de partida per a la improvisació. El bateria del grup ja ha actuat altres vegades a Olot i diu que en guarda molt bon record.

 

En Marc, en Rycardo, en Pablo i l’Enrique (els Flamenco Standard) actuaran aquest dissabte a la Sala Torín. Serà a les deu del vespre en un concert que reunirà els amants de dos estils de música que des de fa anys caminen junts. El cicle de Jazz Olot s’allargarà tot el semestre amb dos concerts més.

 

Respon